subota, 23. ožujka 2013.

Uvod

Sredina ljeta s rascvalom bogišom,
koja dominira i mirisom
     Cilj ovog bloga je prenijeti ljubav i strast koju nosim u sebi prema biljkama i pisanoj riječi.

     Izuzetno volim ljepotu i sklad prirode, a nadasve sama oblikovati svoje malo carstvo  okućnice, na kojoj spajam ljepotu s potrebom, ugodom i zdravljem.

     Već 30 godina bavim se ovim, a sve sam više svjesna koliko mi to znači. Osobito u ovo krizno vrijeme jako je važno pogledati  financijsku pozadinu. Zato imam potrebu to podijeliti s ljudima sličnih sklonosti, kao i s onima koji misle da je 120m kvadratnih (povrtnjaka), premalo za bilo što.          

Bojom prilagođena kosica, jedva se primjećuje
     Kao prvo, meni je to kretanje, na zraku sam, vidim i čujem zujanje kukaca u velikim bučinim cvijetovima. Ptice mi skakuću i prelijeću na vrlo maloj razdaljini. Vidim kapi rose na ranojutarnjem Suncu. Znači, hranim svoju  dušu. Manje sam zaokupljena trenutačnim lošim stanjem u društvu i radim za sebe i svoje nešto dobro. Pomaže mi da se lakše nosim sa stresom, a dan ispunim pozitivom.
Što drugo može biti, rast, cvijet, miris, energija svega živog oko mene žive koja to primjećujem.
 
     Toliko godina upornog rada polučilo je svoje rezultate, tako da svijesnost o njihovom postojanju rezultira ovim stranicama. Dobrobiti
su vidljive na svim razinama. Lijepo je vidjeti najstariju osobu iz moje obitelji još vrlo aktivnu, što okolina zapravo primjećuje. Jer kad imate osobu od 80 god, koja se još vozi na biciklu, plete bez naočala, okretna je, u fizički i mentalno dobrom stanju, vjerujem da je to rezultat zdrave prehrane i aktivnosti.Osim toga nije uvijek tako bilo o čemu svjedoče liječnički nalazi. Naprosto se prirodnim putem u ispravnom smjeru na jednostavan način izgradila osnova za nadogradnju unutarnjeg sklada i zdravlja.Da je to cjelovito zdravlje, neupitno je što ću na svojim stranicama dokazati.
      Postoje i drugi aspekti ne manje vrijedni i isto tako vidljivi.
      03. 03 2015 imam potrebu nadovezati se, što ću činiti i na drugim postevima, zato jer to što živim oblikuje nova saznanja i iskustva, zbog čega sam zapravo presretna. Na takvim su temeljima nastale sve ove stranice i stranice na blogu ---- recesijskajela.blogspot.com-------

Nema komentara:

Objavi komentar